vaistai.lt
EspricoPradėję lankyti mokyklą, vaikai susiduria su naujais iššūkiais. Mokyklos kasdienybė reikalauja didelio prisitaikymo. Nauja aplinka, kiti žmonės, nežinomos pareigos. Staiga iš vaiko reikalaujama, kad jis ilgai sėdėtų. Iš jo reikalaujama sutelkti dėmesį vieną – dvi akademines valandas.
daugiau
VaistaiNacionalinė vaistų prekybos asociacija pateikė siūlymus Sveikatos apsaugos ministerijai ir Seimo Sveikatos reikalų komitetui...
daugiau
Nacionalinės vaistų prekybos asociacijos (NVPA) ir Kauno medicinos universiteto (KMU) organizuotoje konferencijoje „Farmacinės rūpybos ir geros vaistinių praktikos aktualijos“ KMU klinikinis provizorius...
daugiau
Artėja gražiausios metų šventės. Vakarėliai, draugai, linksmybės, vaišės, alkoholis... o ryte savijauta ne per geriausia – pagirios. Kiek besimokytume iš savo ir svetimų klaidų, tačiau po triukšmingų vakarėlių...
daugiau
kapsulėsVaikų gastroenterologas V. Urbonas, Vilniaus universiteto Vaikų ligų klinika. Mėsoje, žuvyje, augaliniuose aliejuose, riešutuose ir kituose maisto produktuose esantys riebalai yra nevienodi – jie skiriasi tiek savo sudėtimi, tiek poveikiu žmogaus sveikatai. Riebalai – tai svarbi širdies, smegenų, imuninių ląstelių ir daugelio kitų organizmo audinių ląstelių membranų sudedamoji medžiaga.
daugiau
Gripas dažnai tapatinamas su paprastu peršalimu ar kitų virusų sukeliamomis ligomis, todėl dažnai manoma, kad gripas lengva liga. Nors gripo ir peršalimo simptomai iš pirmo žvilgsnio atrodo panašūs, tačiau šios ligos sukeliamos skirtingų sukėlėjų, o pasireiškiantys simptomai bei ligos baigtis taip pat skiriasi. Gripas - tai virusinė kvėpavimo takų infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu, bei pasireiškianti staigia pradžia, lydima karščiavimo(>38oC), galvos, raumenų skausmo bei kosulio, gerklės skausmo, kvėpavimo sutrikimo, slogos. Gripas skiriasi nuo kitų ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų tuo, kad sukelia sunkias komplikacijas.
daugiau
Apie gripo grėsmę ir profilaktiką kalba Všį „AUKI SVEIKAS“ specialistė vyr. slaugos administratorė Asta Lekavičienė.

Rudens, o ypač žiemos laikotarpiu organizmui ima stigti saulės šviesos, šilumos, vitaminų. Susilpnėjusi imuninė sistema nesugeba pasipriešinti ligų sukėlėjams, todėl ima varginti įvairūs negalavimai. Be to žiemos vidurys dažnai sutampa su gripo epidemijos proveržiu. Taigi tenka galynėtis ne tik su peršalimo ligomis, bet ir su gripu.
daugiau
Gydytoja, dietologė V. Vilemienė

Pavargę nuo kasdieninio, beveik iki ašarų nusibodusio gyvenimo ritmo, per atostogas sąmoningai leidžiame sau paišdykauti – miegame iki pietų, kepsnius valgome po žvaigždėtu dangumi, iki paryčių skaitome romanus. Gal išvarginę organizmą kitokiais kraštutinumais, lengviau sugrįžti iš atostogų į įprastą kasdienybės ritmą?
daugiau
Vitaminai – organinės medžiagos, būtinos normaliai mūsų organizmo medžiagų apykaitai ir labai mažais kiekiais randamos įvairiuose maisto produktuose. Vitaminai greitina medžiagų apykaitą, dalyvauja audinių bei organų biocheminėse reakcijose. Tačiau jie neturi kalorijų ir iš jų nesusidaro naujos medžiagos kaip, pvz., iš amino rūgščių. Esant vitaminų trūkumui, išsivysto specifinės ligos.
Vitaminų žmogaus organizmas arba nesintezuoja, arba gamina, bet labai mažais kiekiais (pvz. žarnyne esantys mikroorganizmai sintezuoja vitaminus K, B6, biotiną, o vitaminas B3 (nikotininė rūgštis) organizme gali pasigaminti iš amino rūgšties - triptofano).
daugiau
uberkuliozė – kodėl didelė problema Trakuose dar labiau Tuberkuliozė – viena grėsmingiausių, plačiai pasaulyje paplitusių lėtinių ligų, lemiančių didelį mirtingumą. Kiekvienais metais nuo šios ligos miršta beveik tiek pat žmonių, kiek ir nuo ŽIV. Lietuvos vaikų sergamumas tuberkulioze išlieka vienas didžiausių Europos Sąjungoje. 2012 metais registruota 13,9 tuberkuliozės atvejų 100 tūkstančių vaikų. Daugėja ir vaistams atsparios vaikų tuberkuliozės atvejų. Atvira tuberkuliozes forma sergantis asmuo yra toks pat pavojingas, kaip ir asmuo, besišvaistantis peiliu viešoje vietoje. Tačiau, jei pastaruoju atveju šis žmogus yra skubiai izoliuojamas, tai kodėl vaikštantieji tarp mūsų ir galintieji per metus užkrėsti, pasak statistikos, apie 30 žmonių yra paliekami likimo valiai?
daugiau
5531 - 5540 iš 5540 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  551 552 553 554  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos